Rybí maso

Rybí ražniči na roštu

Suroviny:

750 g filé ze sladkovodní ryby, 1 větší citron, olej, sůl, pepř černý mletý, bobkový list mletý, kořenící směs Ryby, tymián, 20 plátků anglické slaniny, 200 g žampionů, 1 červená paprika, 1 zelená paprika

Postup:

 Vykostěné ryby (filé) pokrájíme na 20 stejně velkých kousků a naskládáme do mísy. Šťávu z jednoho citronu smícháme s 0,1l oleje, osolíme, přidáme černý pepř, kořenící směs Ryby, špetku bobkového listu mletého a sušeného tymiánu. Rybí kousku marinujeme v této směsi asi 2 hodiny. Potom každý kousek ryby zabalíme do plátku anglické slaniny a napichujeme na jehlu (špejli) střídavě s plátkem žampionu a kousky červené a zelené papriky. Potom rožníme, častěji obracíme a potíráme olejem.

 

Pikantní míchaná vejce s krevetami

Suroviny:

vajíčka, 200 g vyloupaných krevet, 200 ml mléka, 1 středně velká cibule, 1 větší rajče, drcené chilli, olej, citrónová šťáva, worcesterová omáčka, sůl, pepř černý mletý, petržel list exklusiv

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajče nakrájíme na tenka kolečka. Vajíčka, mléko, a worcesterovou omáčku důkladně rozšleháme v misce. Olej rozehřejeme na pánvi, krátce na něm osmažíme cibuli, přidáme na kolečka nakrájené rajče a drcené chilli. Až se rajčata rozpadnou, mpřidáme krevety a opekáme další cca 1 minutu. Zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme rozšlehaná vejce ke krevetám a nemícháme-necháme zatáhnout a teprve potom řádně promícháme. Na talíři ozdobíme petrželkou a podáváme s křupavou bagetou.

 

Pečený Mořský vlk se zeleninou

Suroviny:

filety z mořského vlka, 8 ks cherry rajčat, česnek, šťáva z 1 citronu, 2 žluté papriky, 2 červené papriky, 1 cuketa, olivový olej, mořská sůl hrubá, černý pepř mletý, bazalka drhnutá, koření Ryby a mořské dary, 16 ks černých oliv bez pecek

Postup:

Papriky potřeme olivovým olejem, vložíme do mísy na zapékání a pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů  Celsia. Po upečení necháme asi 10 minut přikryté a oloupeme. Na olivovém oleji orestujeme česnek, který nadrobno nakrájíme, přidáme na nudličky pokrájenou cuketu, osolíme mořskou solí a opepříme. Potom přidáme na proužky pokrájené oloupané papriky a černé olivy. Na závěr vmíhcáme drhnutou bazalku.

Z mořských vlků připravíme filety a na sraně lehce nařízneme kůži. Osolíme, na straně bez kůže posypeme kořením Ryby a mořské dary a pečeme na olivovém oleji nejdříve na straně kůže. Stáhneme plamen, přidáme rozmáčkutý stroužek česneku, na čtvrtiny nakrájená cherry rajčata a zakápneme šťávou z citrónu. Podáváme s barmborovou kaší a zakápnuté s výpekem z cherry rajčat.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.